Monday, 11 May 2015

Hari EMAK laH!!

Assalamualaikum
Alhamdulillah pada 12.11.2014 ALLAH S.W.T memberi nikmat tak terhingga kat aku untuk bergelar seorang IBU.syukur sangat-sangat.Baru aku tau macam ni la susah senang jaga anak,macamana mak jaga aku dulu dari baby hingga besaq,tahun ni aku dapat sambut hari ibu..heppy mother day PUAN SITI NOOR AYUNI...meh tepuk tangan kat wanita jelita ini.Buat mak tersayang ROZIAH BINTI YUSOF terima kasih sebab lahir kan cheq besaq kan cheq dari kecik sampai besaq sampai kawen sampai bagi kat mak cucu,tahun depan tambah lagi sorang nah cucu.ehh ehhh.hahahahaha.eiii mencik lah kalo karang ayat camni mesti da irama-irama sayu teringat kenangan dulu.,kenangan arwah tok tersayang,al fatihah buat tok,cheq rindu tok rindu nak makan nasik ngn ikan temenung goi (campur) dengan tokyu(kicap) cap kipas makan tepi pintu dapuq dirimbuni pokok pelam teloq,HANG INGAT DAK MAT JIJI,KALAU KITA BALIK UMAH TOK KAT BAGAN DALAM(macam la mat jiji baca blog nih,hahahaha),Teringat la kenangan dulu masa kecik-kecik,mak cita masa dulu nak balik umah tok kat bagan dalam susah payah balik nek bas dari kampung nek van pi kepala batas nek pulak bas UTC(UTC pon dah tak ado la) masa tu aku dengan mak ja balik hala nama pon anak sulung harus la sesorang dulu sebelum muncul nya hadek-hadek yang lain,tak gitu hakak-hakak,hahaha.mak cita jenuh dukung la aku masa kecik yang berat kilo-kilo sampai nek ketak-ketak tangan mak..ok hat tu tifuuu,sampai kat jeti bagan jalan kaki pulak sampai umah tok kat bagan dalam,isk agak jauh la,mungkin tu faktor mak aku sampai lani slim melim,hala masa dulu kan mana la mampu nak nek keta kan,kita tabik sepering kat mak la kuat bawak kami adik-adik balik kampung tanpa bantuan ayah,mak seorang bedikari walaupun mak garang tapi cantik la,jasa mu tetap ku kenang mendidik kami dari kecik sampai besaq.ewah...buat mak mentua tersayang ZURINA BT ARSHAD,terima kasih mak terima yuni sebagai menantu,bagi kasih sayang, jaga yuni,tahun depan yuni tambah cucu lagi sorang ok,hahahahahaha,kan mak cakap berak banyak-banyak masa muda.kan kan...dan kelmarin dapat ucapan yang tersentuh jiwoooo ku la dari suami..nak wish depan weolss malu,so incik suami wish dalam mesej pon boleh,tq sayang..teruih terharu lap ayaq lioq sebab masa baca mesej tu baru bagun tidoq tekejoitttt tetiba ada mesej gitu...and SELAMAT HARI IBU,EMAK,MAMA,BONDA UMMI,MUMMY DAN SEGALA PNGGILAN ANAK-ANAK KEPADA WANITA DILUAR SANA..SAYANGI LAH ANAK ANDA..DIDIK LAH ANAK-ANAK UNTUK JADI TERBAIK,WALAUPUN KITA TAK MAMPU MENJADI IBU YANG SEMPURNA UNTUK ANAK-ANAK TAPI INSYAALLAH KITA USAHA YANG TERBAIK,ALLAH SENTIASA DISISI KITA..


mak kitee...

arwah tok tersayang
al fatihah


mak kite lagi lah kan....


mak kite ngn cucu beliauuu..cucu ka anak nih??hahaha



dan mak bersama ayah kite lahh


ayat tu tak menahan sangat,tq sayang,jangan marah aaa kite letak sini ayat u,hahahaha.i and u kemain.hahahahahaha
#jangankencamhakak


semalam punya peristiwa,birak a.k.a beras kak liza bagi kek tuk mak mntua sempernaa hari ibu
bersama cucu-cucu

ok paham-paham ni last gambaq..ni haaa saja nak tempek lagi 1 gambaq
hapy family hingga jannah insyaallah amin!
gambaq baru lepas pantang ritu,macam mahcikkk makhcikkk..feduliiik apa,janji haku kurus kau hade?..



DARI CHEQ ANAK KESAYANGAN MAK,
~AREYUNY YANG CANTIK LAGI COMEL~

Thursday, 7 May 2015

Pandai dah dia niiiii...

Assalamualaikum

Jumaat lepas aku balik rumah mak ayah kerana kerinduan yang melampau kepada mereka...cewahhh ayat kemaiin tak menahan noh,kan cuti lama aku pun balik la kampung.ok kampung sopa la kampung tu jauh nuuunnn disana kentut pon dengaq tapi kena kentut petai la ka kentut teloq,kalau kentut teloq tanya laki hakak ok..hakak selalu kena kentut teloq pakej tutup tingkap keta pasang air cond..hahahahahaha..kau mampu dik oiii pitam bangun pitam muntah ijo kaler maler.hahahaha..ehhh terbabas cita pulak,ok bahekk kita berbalik pada topik utama kita yea hakak-hakak,dan cuti lama laki keja di sambung pulak kenduri cikda,aku pon cuti lama la sikit kat kampung.percutian 4 hari 3 malam.dok umah tokayah jejalan saja yea anak-anak..nanti yang tu aku cita kat entry len la,hari isnin baru ayah zara mai amik aku ngn anak kesayangan,siap mesej gitau jangan makan banyak-banyak tau,eh tetiba tak bagi makan banyak dah kenapa la dengan apak hang ni zara,ibu tak gemuk lagi kot,rupa-rupa nya member ada plan len konon-konon nya nak suprise bini la,tau la rindu bini yang comel lagi jelita ni...dalam pukul 1 lebih camtu mai amik,p beli barang dapur kat mydin apa tong tang kedebuk kedabak,asyik-asyik dok tanya koi bopa pastu qenyeh-qenyeh hahahapandai ehhh sayang,konon nak plan dengan adik ipaq aku la.alolololo romantik nya laki kite..#matiklapujilakisendiri,aku pun nek heran ajak p sunshne pulak punya nak tunggu pukul 4  ronda la sampai tercabut kaki...cun pukul 4 terus p tempat yang dituju..hamboiii dia tuuu...bawak kita p makan steamboat & grill kat D'fiesha Coner.haaambik makan sampai gemuk,hahahahaha.duk dari pukul 4 lebih sampai pukul 6.nasib bek zara baik sangat masa sampai tu dah jaga dok ekk ekkk...main sat,bagi barang ajaib tetep, terus ZZZZZZZ..letak dalam stroller aman la mak hang makan sampai kembung perut.hahahahaha.maseh eh sayang belanja kite,tau la rindu kita.pandai lani buat kejutan,romantik nooooh.kalau tau camni nak kawen awai la..masa duk berkawan dengn tunang takda romantik suprise camni.terharu,lap ayaq mata..lani p pasar malam pun pegang tangan macam nak kena culik#matiklapujilakiromantik,jangan marah hakak yea,hakak puji laki hakak dalam blog hakak..hahaha



ni muka budak pandai lani ..hamboiii pandai lani suprise kita noh...


balik dengan penuh kegembiraan
kenyang perut hang pun.harus la qenyeh sakan,hahaha




muka budak bek tak buat perangai masa ibu sedap-sedap makan...


anak kesayangan nih..



kecintaan ,kesayangan dan harta syurga aku..



Ok ni pic last..kenyang dah masa ni suma dok tepuk perut ...bantal mana bantal..T_T

Tuesday, 5 May 2015

Assalamualaikum

cikda kawen,YEAH cikda kawen
4 hari aku cuti makna nya 4 hari jugak la blog ni cuti..paham dak konsep tu,aku cuti maka aku pon paksa blog aku cuti sama tp dalam otak eh nak update blog,niat ja nak update tapi dalam mimpi la.kata CUTI..harus la nikmati cuti tanpa gangguan,acecececece!~Ni punya cerita tarikh terjadi nya peristiwa tersebut pada 03/05/2015,cikda kawen lah so aku pun plan bahek punya ngan cikti nak bawak zara la.kekonon nak bawak zara sekali nak selpis ngan penantiinnnn baru la.tp semua itu menjadi angan mat jenin,ciss kau zara..hang sepoil kan mood ibu ngan cikti..hang buat huru hara cam kenduri kawan ayah hang dulu.hamboii sentap ibu,baru nak feeling nak jumpa kawan-kawan sekolah ibu,cikti pon takdan nak selpis ngan cikda ibu jelita  pon takdan nak selpis sekali..menangis dalam hati sambil jalan seret dagu..sreeettttttsrettttttt(kemain efect cm cita hindustan kau hadoo.takde diam lah)hahahahahaha.sori nah cikti makan sesorang,zara wat perangai,qeyak sopa kena kutey(ketam batu)hahahah..so bagi melepaskan ketagih pada camera.mak hang zara oii dengan cikti hang selpis dalam keta.MARAH nih..pakai lawa-lawa selpis dalam keta jer...to cikda,SELAMAT PENGANTIN BARU...SEMOGA KEKAL HINGGA JANNAH,CEPAT-CEPAT BAGI ZARA KAWAN,JANGAN LAMBAT SANGAT.AKU NAMPAK DAH UBAN KAT KEPALA HANG.SATGI ANTAQ ANAK P SEKOLAH ORANG KATA ANTAQ CUCU.EHHH...MELAWAK JA NOH.AHAHAHA...tabah kan diri mesti lepaih ni ang kemain debob pastu bila da junior dlm perot lagi debab double.HAHAHAHAHAHAHAHAHA...

mari la kita saji kan penutup kata bicara pagi nak masuk tengahari ni dengan gambaq selpis cikti dan ibu zara..hahahahahaha...







Amboi kemain hang zara masa ni mood elok.sekali p kenduri buat konsert zapin pulakkkk...

dan akhir sekali...
jengggg jenggggg.....gambaq pengantin la.ni pon curik dari we chat cikda..

Friday, 1 May 2015

Apakebendaa??

Assalamualaikum
Ada test buat masakan baru.nama apa tak tau tapi mercik makan nasik panas-panas boh lak dengan petai.mengancam la naaaah belanja gambar 1..baru nak belajar buat.nanti boleh buah sekali lagi bagi incik suami test pulak kan..

1st try guna ayam..sedap pedas...
Hoiii..teringat pulak aku.T_T


Disudahi dengan...elloo pak ngah.kata nak bawak zara nek moto lawat kawasan..tak kan dok atas moto jeeeee....

Thursday, 30 April 2015

Assalamualaikum

Wanita yang cuti teletang di rumah
Memori daun pisang pondok tepon dulu
Tediaaaa hero dulu
Disudahi dengan budak debab frush tak leh nirap

Selamat hari pekerja semua...haihh best rini cuti noh.sapa tak cuti angkat kening cam incik suami kita.sian la ayah zara kena keja selamat bekerja diucapkan kepada suami tersayang dari isteri mu yang cuti hari ni..cuti panjang noo minggu ni.jumaat sabtu ahad senin.perhhhh merekot sakan la..tapi tak bopa best incik suami keja pulokkk..selamat bercuti semua sambil lap ayaq mata laki aku kejaa.heyy bangla pun cuti la sayang.sekian....hahaha.sekma la ayat ponnn.babai sambil layan cita paktam duda.kau adeeee????


Monday, 27 April 2015

assalamualaikum

selamat pagi..
Dah bekurun lama tak update blog.ya ampun.sibuk lani mengalahkan menteri.Rasa tetiba ja nak update blog ni..cecece,selalu dok baca blog orang ja,dah kenapa tetiba nak sapu sawang blog sendiri pulak.hehehe.Buat anakku NUR ZARA ADELIA,hari ni genap anak ibu berumur 5 bulan  2 hari maksud nya hari khmis ni anak ibu nk kena cucuk 5 bulan dah,jangan qeyak nah sayang ibu naaa,kata kak sado ketak-ketak.mana leh qeyak kan,rasa sat ja zara dah nak besar,ibu baru rasa cam baru bersalin anak ibu semalam ja,dok sakit sebak-sebak depan ayah tengok-tengok anak ibu dah 5 bulan kan.Bulan depan dah buleh makan..yeeahhhh!!taksabaqq ibu nak masak puri buah sayur kat anak ibu ni,setaip hari setiap saat setiap bulan ada saja perubahan anak ibu tunjuk kan,ibu ayah teruja sangat sayang,lani zara dah pndai menirap,pantang kalih kot len.tengok-tengok dah menirap tapi nak kalih badan balik tak leh,hadoiii kata kak long kawasan,camana nih menirap nak kalih badan balik tak boleh,jatuh reputasi kak long kawasan camni sayang.hahahahaha.terima kasih anak,dari lahir sampai lani tak pernah buat ibu jadi mata panda jelita.good girl sangat anak ibu ayah ni.meh cium sikit.zara anak manja ayah sangat,suka buat drama dengan ayah lebih,ayah zara pon layan drama anak dara dia,banyak lagi nak habaq sebenar nya tapi nanti la.aura ibu  jelita tak mai lagi..babai uolsss...




Anak ibu umur 5 bulan...


zara masa dalam perot ibu dan masa umor 1 hari

Anak ibu semoga membesar dengan sempurna baik akal fikiran ..ibu ayah sayang zara sangat..tahun depan ibu bagi adik kat zara.ehhhhh..omg!! Keh2.hahaha..

Monday, 16 February 2015

tengelam timboi..tengelam timboi....

Assalamualaikum
Lama  noh tak jenguk blog ni.sian nya..berabuk bersawang tebai dah ni,hari ni baru terbuka niat nak buka blog ni balik (bajet ada orang baca konon),lagi 2 minggu cukup la umur aku 24 tahun perhhh muda lagi ni.,sekarang ni hidup dah banyak berubah dari hidup seorang dan hidup berdua sekarang ni hidup BERTIGA WEH!!Alhamdulillah syukur sangat-sangat atas kurniaan yang allah bagi kat aku dan suami.Macam mimpi ok,becinta gaduh  becinta gaduh   tup tup bertunang tup tup dan nikah tup tup ada anak.ehh banyak tup tup noh hahahaha.Banyak ni nak story kat sini,rasa macam nak aktif balik berblog ni,macam macam nk cerita tau,nak kongsi pengalaman. 1/02/2014 ~ 1/02/2015 genap la SETAHUN dah jadi bini orang kan. SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN YANG PERTAMA SAYA.Buat SUAMI terCINTA terima kasih menjadi suami terbaik,terima kasih terima diri ini seadanya,terima kasih sentiasa ada disisi isteri mu ini ketika susah senang terima kasih sebab melengkapi hidup ini..senang cita ni terima kasih untuk segala nya la..LOVE YOU!! MUAH CIKED.Tahun ni sambut anibeseri  dengan HARTA YANG PALING BERNILAI...Walaupun tak takda kek besar,setakat ucapan ja yang mampu..weolsss malu nak cakap depan-depan..hehehehe..setakat senyum kat antara satu sama lain.MACAM TAK PECAYA DAH SETAHUN NIKAH...macam baru ja...tengok-tengok dah ada anak..nanti aku update pasal si comel ok...babai uolssss!

disudahi dengan gambar gojes..kah..kah..kah..

24/2/2013
~bertunang~



1/2/2014
~alhamdulillah sah menjadi isteri muhammad zaki~


30/3/2014
~majlis sebelah pihak perempuan~




06/04/2014
~majlis sebelah pihak lelaki~




begitu la cita nya..
apa lagi nak tulih nih...
babai dari wanita dulu gemuk sekarang kurus...ehhhh..hahaha